Prevajanje iz angleščine v slovenščino

Angleščina je najbolj razširjen in uporabljan svetovni jezik, zato je največ prevajanja prav iz tega jezika. Iz angleščine v slovenščino prevajamo besedila z različnih področij:

  • pogodbe in poslovne dopise
  • strokovna besedila s področja medicine, farmacije, bančništva, prava …
  • trženjska besedila: prospekte, kataloge, spletne strani
  • tehnična besedila: elektrotehnika, strojništvo, navodila za uporabo …

Mnogokrat podjetja podcenjujejo zahtevnost prevajanja iz angleščine v slovenščino. Angleško besedilo preprosto prevede nekdo od sodelavcev, ki dobro govori angleško in je velikokrat v stiku  s poslovnimi partnerji. A treba je biti pozoren – odlično pogovorno znanje angleščine se zelo razlikuje od sposobnosti pisnega prevajanja v slovenščino! Praviloma je posledica »domačega« prevajanja zelo vidna pri kakovosti prevoda, ki zveni »trdo in nerodno«, stavki ne tečejo gladko …

Prevajanje iz angleščine v slovenščino zahteva izkušenega prevajalca, ki dobro pozna strokovno področje. Samo tako bo slovenski prevod lepo berljiv in strokoven. V Linguli prevaja ekipa izkušenih in strokovnih prevajalcev z veliko izkušnjami. Glede na tematiko izberemo pravega prevajalca, ki dobro pozna strokovno področje.

 

 

Prevajanje iz angleščine v slovenščino ‒ imate vprašanja?

Za dodatne informacije in naročilo prevoda iz angleščina v slovenščino pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 040 544 544 ali pošljite e-sporočilo na e-naslov prevodi@lingula.si.