Prevajanje iz francoščine

Ker je francoščina uradni jezik v 29 državah sveta, hkrati pa je tudi delovni jezik večine mednarodnih organizacij, je prevajanje iz francoščine v slovenščino in obratno zelo iskana prevajalska storitev.

Pomembnost kakovostnega prevajanja iz francoščine v slovenščino ali obratno je očitna tudi na poslovnem področju, saj se pri sodelovanju s francoskimi podjetji pričakuje poslovanje v francoskem jeziku. Ne nazadnje je bila Francija v letu 2011 po velikosti vlaganj v Slovenijo na tretjem mestu, takoj za Avstrijo in Italijo, kar samo še dokazuje nepogrešljivost prevajalske storitve francoščina-slovenščina.

Čeprav sta francoščina in slovenščina dokaj različna jezika, lahko vpliv nekdaj najbolj razširjenega tujega jezika opazimo tudi v slovenščini, saj imamo kar nekaj besed francoskega izvora, npr.: klošar, afera, ambasada, bombon, bonton, kamion, pomfrit, žur.

Prevajanje iz francoščine – imate vprašanje?
Za dodatne informacije in pripravo ponudbe pokličite na telefonsko številko 01 541 00 33 oziroma 040 544 544 ali pošljite e-sporočilo z želenim besedilom na e-naslov prevodi@lingula.si.